26 Οκτωβρίου 2008

Το σημείο που μας ενδιαφέρει

Ό λόγος του υπουργού είναι τεράστιος και σίγουρα μας ενδιαφέρει ελάχιστα, αφού συνήθως πρόκειται για εξαγγελίες εντυπωσιασμού. Όποιος θέλει εξάλλου μπορεί να διαβάσει ολόκληρο τον λόγο στην διεύθυνση http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank07_10_08_1648.php

Εκείνο όμως που μας ενδιαφέρει βρίσκεται στην τελευταία τονισμένη παράγραφο. Δείχνει την δυναμική των Ελλήνων που τους "σπαταλάει" η ίδια τους η χώρα. Δείχνει ότι αν και μπουκιά των 10 εκατομμυρίων είμαστε (παρά το χάλι μας) μία σημαντική πνευματική δύναμη (ακόμα).

***************************

Ομιλία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην εκδήλωση της Συνόδου των Ελληνικών Πανεπιστημίων για τα 25 Χρόνια Έρευνας και Προσφοράς στην Εκπαίδευση και στην Ανάπτυξη της Χώρας

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε

Οι ραγδαίες και απρόβλεπτες αλλαγές που συντελούνται γύρω μας…

...πρωταγωνιστικά στην χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για την έρευνα και την καινοτομία.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι,

Για εμάς, για την Κυβέρνηση Καραμανλή είναι εθνικός στόχος η καθιέρωση της Ελλάδος ως Σημαντικού Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου.

Για τον λόγο αυτό εργαζόμαστε επενδύοντας στην εκπαίδευση που μπορεί να καταστεί η σημαντικότερη πηγή για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας μας.

Πάνω από 3.000 Έλληνες καθηγητές στα διακεκριμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και 15.000 διδάσκοντες και ερευνητές στα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια καθώς και χιλιάδες άλλοι διάσπαρτοι ανά τον κόσμο, αποτελούν την απόδειξη ότι η χώρα μας και ο πολιτισμός μας μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Έχουμε κάθε λόγο λοιπόν να επενδύσουμε στο χώρο αυτό γιατί πιστεύουμε ειλικρινά ότι «Όλα είναι θέμα Παιδείας».

***************************

Τώρα διαλέξτε αν θέλετε να γελάσετε ή να κλάψετε. Ότι σας βολεύει.